Prvo se u 20.00 čuo aplauz za zdravstvene radnike, a odmah nakon toga, u 20.05, građani su se oglasili i bukom protestovali u skoro svim delovima Beograda, ali i u drugim gradovima širom Srbije.

Buka se pravi na najrazličitije načine. U nekim delovima grada, kao i prethodnih večeri, mogle su se čuti i trube, čegrtaljke, petarde.

Podsetimo, protest je 26. aprila pokrenula Inicijativa Ne davimo Beograd pod nazivom “Digni glas: Bukom protiv diktature!”.

Ekipa portala Nova.rs u vreme ovog protesta našla se u naselju Braće Jerković u Beogradu gde se mogla čuti jaka buka šerpi, pištaljki, truba i muzike Beogradskog sindikata sa razglasa. Uporedo sa tim zvucima, sa solitera na uglu Meštrovićeve i ulice Braće Jerković čulo se skandiranje “Lopovi” i “Đilase lopove”, kao i “Marš na Drinu”, “Tamo daleko” i “Pukni zoro”, što je sve zajedno izgledalo kao “unakrsna vatra” suprotstavljenih strana putem razglasa.

Prema objavi sa Instagram profila Asocijacija mladih, u Beogradu su kontraprotesti večeras organizovani u naselju Braća Jerković, Kaluđerici i Avala gradu.

“Budi glasan sa svog prozora i reci ne onima koji navijaju za koronu protiv Srbije”, navodi se u pozivu.