Predsjednica Cvijanović imala je i sastanke sa čelnim ljudima Pentagona, Senata i kongresmenima. I svi su čuli i drugu stranu priče o situaciji u BiH.

– Na ove sastanke reagovala je i opozicija gdje je istaknuto da je ovo bio zvanični diplomatski sastanak, gdje je predsjednica Cvijanović zastupala interese Srpske. Nije se radilo o nekim tajnim sastancima i tajnim pozivima, koje je Eskobar upućivao pojedinim političkim partijama iz opozicije i pozivao ih da sabotiraju rad Narodne skupštine. Ovdje se radilo o zvaničnom sastanku na kojem je predsjednica iznijela politiku vezanu za vraćanje nadležnosti koju sprovodi vlast u Srpskoj – ističe Budimir.

Ovo što danas vidimo jeste diplomatska akcija Republike Srpske kojom se ona bori za svoju poziciju, kaže Budimir, i dodaje da se Srpska bori za svoje nacionalne interese zbog čega je Željka Cvijanović i boravila u ovoj višednevnoj posjeti Vašingtonu.

– Predsjednica je imala susrete i sa drugim predstavnicima, drugih najvažnijih institucija u Vašingtonu. Eskobar definitivno nije najvažnija osoba sa kojom se predsjednica sastala, jer je on izaslanik američkog predsjednika i nije donosilac odluka. Radi se o jednom izvršiocu radova u skladu sa politikom, koja je definitivno zastarjela na Balkanu i podsjeća nas na ’90. godine, koju ne možemo da uzmemo za relevantnu, jer se struktura moći u svijetu promijenila – naveo je Budimir.

Kompletnu emisiju Pečat možete pogledati OVDЈE.