Memorijalni centar biće izgrađen u Donjoj Gradini, kategoričan je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, poručivši da Biseru Turković niko o tome neće ništa pitati. Gradnja kompleksa rezultat je dogovora, koji Srpska i Srbija imaju već duži niz godina, precizirao je Dodik.

– Ko nju šta pita? Šta ona ima s tim? Radi se opsežan projekat koji treba da objedini sva mjesta stradanja u Gradini, ona koja su ostala izvan srpskih država kao što su Pag, Јadovno, Garavice kod Bihaća gdje je ubijeno u sedam dana 14.000 Srba – rekao je Dodik.

Da će Republika Srpska graditi šta želi i zajedno sa maticom Srbijom, svoje naraštaje učiti istini i njegovanju kulture sjećanja o stradanju svojih predaka, poručila je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić. Bisera Turković ovakvom izjavom samo je pokazala da nema ni trunke političkog, ni ljudskog morala, smatra Vulićeva.

– Nju ćemo pitati onoliko koliko je pitaju u Sarajevu kada žele nešto da grade. Ona je za nas nebitna, marginalna ličnost – poručila je Sanja Vulić poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Iz SDS-a Biseri Turković poručuje da se, prije ovakvih izjava dobro informiše, jer institucije BiH nemaju nikakve veze s izdavanjem građevinskih dozvola.

– Iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad svetilištem, mučilištem, stratištem u kojem je stradalo više od 700.000 Srba – kaže Aleksandra Pandurević član GO SDS.

Da Turkovićeva neće odlučivati gdje će biti građen memorijalni centar srpskim žrtvama, poručuju i iz PDP-a.

– Na njenu žalost, ona neće odlučivati o izgradnji Memorijalnog centra, a da Srbi poštuju sve žrtve, mogla se uvjeriti da je jednom došla u Donju Gradinu. Međutim, takve persone nam i ne trebaju na tom tužnom i svetom mjestu – rekao je Branislav Borenović predsjednik PDP-a.

Za DNS riječi Bisere Turković najbolji su dokaz da je Republika Srpska jedini garant opstanka Srba.

– Takav zločin i genocid zaslužuju da budu adekvatno obilježeni, da se to više nikada ne ponovi – smatra Nenad Nešić predsjednik DNS-a.

Umjesto što na sve načine želi da uništi svjedočanstva o srpskom stradanju na ovim prostorima, Turkovićeva i njeni istomišljenici trebalo bi da se ozbiljnije pozabave onima koji u BiH još nose zastave Islamske države, kao juče u Vozući, jednoglasan je odgovor Biseri Turković iz Srpske.