Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Brnabić je iznijela prijedloge za ministre prema kojima bi svoje resore trebalo da zadrži pet ministara, dok oko pola ministarstava u Vladi vode žene.
Darija Kisić Tepavčević je predložena za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ratko Dmitrović za ministra za brigu o porodici i demografiju, Maja Gojković za ministra kulture i informisanja, a Milan Krkobabić za ministra za brigu o selu.
Svoje dosadašnje funkcije, kako je navela Brnabićeva, zadržaće Siniša Mali – ministar finansija, Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Jadranka Joksimović – ministar za evropske integracije.
Prijedlog je da na dosadašnjoj poziciji ostane i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Za ministra privrede predložena je Anđelka Atanasković, a za ministra zaštite životne sredine Irena Vujović.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo bi da vodi Tomislav Momirović, a Ministarstvo rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Na mjesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija predložena je Tatjana Matić, za ministra pravde Maja Popović, ministra državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.
Brnabićeva je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekla da kandidat za ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja još nije predložen, jer se čeka odluka Socijalističke partije Srbije.
Narodna skupština Srbije će o novoj Vladi glasati sutra, a prema ranijim najavama, Brnabićeva će ekspoze poslanicima izložiti u srijedu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime