Foto: RTRS

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija konstantno uz Srpsku u dobrim i teškim vremenima kao i u realizaciji brojnih projekata.

 Tako je i danas. Na svakom dijelu Srpske građani vide podršku pomoći Srbije, vide da kada jača Srbija, da svakako jača i Srpska – istakla je Branabić te dodala da su  Srbija i Srpska zajedno jači i da djeluju kao jedan tim.

Premijerka Srbije je prenijela i pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zahvalila se zvaničnicima Srpske na dosadašnjoj saradnji.

– Zajedno smo jači. Bićemo u budućnosti zajedno – poručila je Brnabić na otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli.

Brnabić je izjavila je u Novoj Topoli kod Gradiške, gdje je danas otvoren Dom kulture za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM, da kada jača Srbija, tada jača i Republika Srpska.

Naglasila je da je Srbija danas ekonomski izuzetno jača i trudila se da u svakoj prilici pruža pomoć i podršku narodu Republike Srpske, pa tako i tokom ove teške godine kada smo svi suočeni sa virusom korona.

– Srbija od 2014. godine nije više ista zemlja. To je fundamentalno drugačija zemlja i nadam se da ste i vi ovde u Srpskoj to jačanje Srbije osetili – navela je Brnabićeva.

Rekla je da su se zvaničnici Srbije trudili da sa zvaničnicima Republike Srpske – srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Srpske Radovanom Viškovićem i svima ostalima vide gdje je pomoć najpotrebnija.

– Trudili smo se zajedno da vidimo šta to možemo da pošaljemo iz Srbije da biste vi ovde što bolje odgovorili na taj izazov, od testova kliničkih i transportnih respiratora, sanitarnih vozila i svega ostalog, zaštitne opreme, da se u toj nevolji držimo zajedno – rekla je Brnabićeva i izrazila nadu da su građani Srpske sve to osjetili.

Zahvalila je najvišim funkcionerima Srpske za fenomenalnu saradnju i istakla da se svaki put kada dođe u Republiku Srpsku osjeća kao da je došla kući.

– Kada sam postala predsjednica Vlade Srbije 2017. godine dočekali su me širom otvorenih ruku i srca da radimo i nastavimo zajedničke projekte i budemo zajedno. Zajedno smo jači i zato napredujemo ovako dobro, jedan smo tim, guramo dalje napred, nemamo vremena da gubimo i ponovo ćemo biti ovde kakva god da nas sreća ili nevolja snađu, bićemo i dalje u budućnosti zajedno – poručila je Brnabićeva.