“Najoštrije osudjujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta ‘Jedan od pet miliona” koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa”, rekla je Brnabić, a javila RTS.

Ona je ocenila da je u pitanju vandalski čin lidera SzS koji jasno pokazuje da su od prvog dana planirali da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast.

Gojković: Nedopustiv napad na novinare i medijske slobode

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila, kako je rekla, nasilan upad u Radio-televiziju Srbije.

“Upad u zgradu RTS, praćen demoliranjem imovine i pretnjama zaposlenima predstavlja nedopustiv napad na novinare i medijske slobode”, navela je Gojković u saopštenju za javnost.

Ona je istakla i da nema nikakve sumnje da će država u okviru svojih nadležnosti adekvatno reagovati na svaki pokušaj narušavanja pravnog poretka i pokušaj ugrožavanja temeljnih demokratskih vrednosti i sloboda.

Vulin o demonstrantima: To je grupa huligana, to su siledžije

Demonstranata je sve manje i manje i ovim nasiljem skreću pažnju, to je grupa grupa huligana, to su siledžije, maltreiraju novinare Radio televizije Srbije (RTS) uništavaju imovinu, ovo rade kriminalci i fašisti, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin za TV Pink.

Mihajlović: Opozicionarima nije dugo trebalo da upotrebe silu

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović “osudila je nasilni upad jednog od lidera Saveza za Srbiju, Boška Obradovića, i grupe demonstranata u zgradu RTS tokom večerašnjeg protesta u Beogradu”.

“Jedno su građanski protesti i mirno iskazivanje nezadovoljstva, a nasilje, upadi u televizije i pretnje njihovim zaposlenima su nešto sasvim drugo”, ocenila je u saopštenju Mihajlović.

Prema njenom stavu, “činjenica da je incidente predvodio jedan od lidera Saveza za Srbiju najbolje govori o tome koja je njihova politika”.

“Dok su građani mirno iskazivali nezadovoljstvo, opozicioni političari krili su se iza protesta”, ukazala je Mihajlović.

Kako je predočila, “nije im dugo trebalo da pokažu svoje pravo lice i upotrebe silu i nasilje prema bilo kome ko samo radi svoj posao i ne poistovećuje sa njihovim stavovima i ciljevima”

Antić: Očajnički potez, otišla loša slika u svet

Ministar energetike i funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je upad u RTS neodgovoran potez lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

On je ocenio da je taj potez očajnički i da je usledio zbog gubitka energije na demonstracijama zbog čega su posegli za nasiljem.