Foto: BETA

 Predsednica Vlade je ocenila da “svaka od bezočnih laži” poput navoda o korupciji pri izvozu oružja, o Telekomu Srbija, navoda o naseljavanju migranata i o uzgajanju marihuane na vojnom poljoprivrednom dobru, “direktno pogađa građane Srbije” i nanosi štete budžetu.

“Koliko je to koštalo Krušik i našu namensku industriju novih ugovora? Dok su oni bili na vlasti, nije bilo namenske, bila je zgažena. Koliko je koštalo reputaciono našu vojsku kad je Marinika Tepić u svom mentalnom detoniranju rekla da u Moroviću uzgajaju marihuanu? To košta naše kompanije, reputaciono košta našu državu, a tužilaštvo na sve to nijednom nije reagovalo”, kazala je premijerka za televiziju Pink.

Premijerka je navela da napadi predstavnika opozicije na poslovanje Telekoma dolaze kao posledica njihove želje da unište tu firmu kako bi ponovo obezbedili konkurenciji da uspostavi monopol, navodeći da je za vreme prethodne vlasti kompanija SBB “formirana i jačala na grbači Telekoma”. “Možemo mi sada da se pravimo ludi, važi. Ali što sada tužilaštvo ne reaguje? Pa zato što su sve to legalizovali kada su bili na vlasti”, rekla je ona.

Brnabić je dodala da je Telekom pokrenuo ozbiljan investicioni ciklus u kojem je delimično sustigao SBB. “I onda vi krećete, iz sopstvenog interesa, kao političari da napadate Telekom da bI ga uništili i da bi ponovo neko bio monopolista. To je klasično uništavanje javnog dobra građana za privatni interes jedne kompanije koju ste napravili i legalizovali dok ste bili na vlasti. Ali ni to vam nije bilo dovoljno, nego dajte ponovo da zgazimo Telekom”, rekla je ona.

Premijerka je rekla da Telekom danas ima 15.000 novih korisnika na dnevnom nivou i da je to dobro jer je to sve novi prihod za građane.

“Je li to dobro ili loše za građane? Ja mislim da je dobro. Možda je loše za Dragana Đilasa ili Mariniku Tepić, koja se detonira svaki dan”, rekla je ona.

O Kosovu i novcu za Hram

Kometarišući optužbe da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprema da prizna nezavisnost Kosova, Brnabić je rekla da o tome neprestano sluša još od 2017. godine, a da je on uspeo da vrati na pregovarački sto pitanje za koje su svi mislili da je zatvoreno.

Premijerka je takođe kritikovala optužbe da je Vlada Srbije za novac koji je dala za izgradnju Hrama Svetog Save mogla da izgradi još jednu kliniku poput one u Tiršovoj ulici u Beogradu.

“Vi pričate o Tiršovoj?! A Đjilas i njegova stranka, i svi koji su 10 godina jahali Srbiju, kada smo zaključili njihovo jahanje su imali 700 miliona evra, a mi građani nismo imali ništa. Grešim! Imali smo ozbiljan minus u kasi, ozbiljan minus. I zato smo smanjivali plate i penzije. Vi na Tiršovoj niste uspeli da promenite prozore, pa je bila promaja. I fasadu. Odakle vam obraz da pričate o Tiršovoj?”, rekla je ona.