Beograd, 10. marta 2022 - Sednica Vlade Republike Srbije. Premijerka Ana Brnabic. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.

– Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji – kazala je Brnabić.

Istakla je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “igra” diplomatsku igru na nevjerovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.

Brnabić je navela da izjava predsjednika Rusije Vladimira Putina u vezi sa KiM dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je nejverovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio 90 godina u slučaju Srbije i KiM.

Brnabić ističe da Srbija mora da se bori za međunarodno pravo, jer ono čuva njene interese.

– Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao “pijan plota”, u tome se razlikujemo od drugih – kazala je Brnabić.

Osvrnula se na kritike opozicije oko ekonomskih mjera koje uvodi Vlada Srbije, ističući da koliko god se smijali i kritikovali, država je pokazala da zna da se bori u kriznim vremenima.

– Koliko god da se smiju, mi smo uvijek korak ili dva ispred za naše građane. Biće teško, ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima – istakla je Brnabić.