Mlađenović kaže da očekuje potpisivanje ugovora za odobrenih 500.000 evra za tu namjenu od sredstava Srbije, koja je za ovu godinu odobrila 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u Republici Srpskoj.

– Ukupni iznos investicije izgradnje zgrade opštine je 2,3 miliona KM od kojih milion obezbjeđuje Srbija, a nedostajućih 1,3 miliona obezbijediće opština uz podršku Vlade Republike Srpske – pojasnio je Mlađenović.

Prema njegovim riječima, Srbija je izgradila most “Bratoljub” na Drini, između Ljubovije i Bratunca, u šta je uloženo 4,5 miliona evra i to je najveća i najznačajnija pomoć koju je pružila bratunačkoj opštini.

On je istakao da je prošle godine sredstvima Srbije od 100.000 evra obavljena rekonstrukcija Osnovne škole “Vuk Karadžić” u ovom mjestu.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će ovog mjeseca biti održan sastanak svih načelnika iz Srpske i nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije o realizaciji dosadašnjih i daljoj saradnji na realizaciji budućih projekata.