Foto: RTRS

– Vjerovatno oni, svesni toga da će istina izaći na vidjelo, pokušavaju da u tu priču uvuku i najviši nivo Amerike da bi im dali na značaju te priče – rekao je Grujičić Srni.

On je dodao kako je ubijeđen da će još dokaza, poput dokumenta iz britanske arhive koji govori da nije bilo nikakvog organizovanog ili pripremanog zauzimanja Srebrenice, isplivati na površinu i ugledati svjetlost dana i dokazati da se u Srebrenici nije desio genocid.

Grujičić je istakao da je sve to montirana priča s ciljem satanizacije srpskog naroda i stavljanja pečata na narod koji je preživio tri genocida za koje niko nije osuđen, niti su ti zločini proglašeni kao genocid.

On je istakao da se ovdje sve politizuje, pa tako i ova priča o Srebrenici, te da se i u ovom slučaju ne radi o pozivu institucija Republike Srpske, već ga upućuju dva člana Predsjedništva BiH.

– Dakle Republiku Srpsku niko nije pitao, kao ni opštinu Srebrenica. Opština Srebrenica ne učestvuje u organizaciji 11. jula. Oni imaju svoj odbor koji to radi i to je poziv upućen ispred odbora – rekao je Grujičić.