„Zaista sam ponosna na devojke, na uspeh koji smo ostvarile. Od ove godine imamo novog selektora, ali čini mi se da se on brzo uklopio i da je na prvom takmičenju osvojio bronzanu medalju, zatim svetsko zlato, tako da sve funkcioniše kako treba“, rekla je.

Na pitanje koja je od 12 utakmica, koje su odigrale na turniru, i sve pobedile, bila najteža, Bošković kaže da je svaka imala svoju težinu.

„Svaka utakmica je imala svoju težinu. Naravno, mi smo se trudile da igramo maksimalno, bez obzira na protivnike, ali mislim da je četvrtfinale bilo najstresnije i nama koje smo igrale, a i vama koji ste gledali. Utakmicu smo pobedile sa 3:2 pred 12.000 poljskih navijača, stresna završnica, ali verovale smo do samog kraja i izborile smo polufinale, a zatim i finale i sve se završilo kako treba“, naglasila je.

O tome ko je zadužen za dobru atmosferu u timu, Bošković navodi da je svih 14 devojaka zasluženo za to.

„Ne bih nikog izdvajala, svih 14 devojaka je zasluženo što je atmosfera takva kakva jeste, to nas je tokom ovog turnira najviše krasilo. Drago mi je što sam primila veliki broj poruka gde su ljudi rekli da se oseti ta timska energija, timski duh i da je bilo uživanje gledati nas na terenu kako se radujemo i kako igramo“, zaključila je Bošković.

U Beogradu je u nedelju uveče, ispred Skupštine grada, priređen doček za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, dvostrukog uzastopnog šampiona sveta. Srpske šampionke vratile su se ranije istog dana u Beograd nakon odbranjene titule na turniru u Holandiji i Poljskoj.