Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da je Vučić zbog međunarodne podrške spreman da, kako je rekao, podrži “Soroševu migrantsku politiku” koja podrazumeva otvorene granice za migrante.

“Srbija je najotvorenija zemlja zahvaljujući podršci koju Vučić pruža politici Angele Merkel i Soroša. Vučić smatra da migrantska kriza može da pomogne natalitetu. Ako 50.000 ljudi svake godine ode iz Srbije, da li to znaci da će Srbija svake godine primiti 50.000 migranata” izjavio je Obradović uz tvrdnje “da Vučić stoji iza takve politike i da je to obećao Sorošu i Angeli Merkel i spreman je da žrtvuje zemlju.

On je ocenio da je najbolja migrantska politika ona koju sprovode zemlje Višegradske grupe koji, kako kaže, štite svoje granice.

On pri tom tvrdi da migrant koji ulaze u Srbiju nisu porodice koje beže od rata već vojno sposobni muškarci od 18 do 30 godina bez identiteta, koji nemaju dokumenta, a imaju najskuplje mobilne telephone i pita, na kojim su ratištimasu oni učestvovali”.

Optužio je Vuččića da kako kaze, “ima talenat da se sprijatelji sa svim neprijateljima srpskog naroda” i tvrdi da “poznato njegovo prijateljstvo sa Tačijem, Hardinajem, Blerom, a od pre tri godine i sa Sorošem”.