Bogdanić je podsjetio da je 19-20 odbornika glasalo za stavove Opštinskog odbora SNSD-a na posljednjih nekoliko sjednica lokalnog parlamenta.

“Ta nezvanična većina postoji. Došlo je vrijeme da formiramo skupštinsku većinu. Sa kojim strankama, vidjećemo nakon razgovora”, naveo je Bogdanić.

On je rekao da je SNSD ostvario ubjedljivu pobjedu u Tesliću i da ima naznaka da će odbornici PDP-a, nakon raspuštanja opštinskog odbora te stranke, preći u Klub SNSD-a u lokalnoj skupštini, ali da opštinski organi SNSD-a o tome još nisu raspravljali.

Izvor “Glasa Srpske” rekao je da je predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević sa Bogdanićem dogovorio koaliciju na lokalnom nivou i da bi vrlo brzo trebalo da bude formirana nova skupštinska većina u Tesliću.

Miličević, koji je i načelnik opštine Teslić, danas je izjavio Srni da će sve što ima da kaže u vezi sa djelovanjem ove stranke na lokalnom ili republičkom nivou reći na sjednicama organa stranke. On nije želio da komentariše pisanje “Glasa” da je dogovorio da teslićki SDS ide u koaliciju sa lokalnim SNSD-om.