Foto: BETA

On je za Večernje novosti, komentarišući odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da za specijalnog izaslanika za za dijalog Beograda i Prištine imenuje Ričarda Grenela, rekao da je Rusija u više navrata naglašavala da, prije svega, treba analizirati stav SAD o Kosovu i pregovorima.

Na pitanje da li se posljednjim potezom Bijele kuće – imenovanjem Metjua Palmera za specijalnog predstavnika za zapadni Balkan, sa zadatkom da otkoči dijalog Beograda i Prištine, umanjuje uloga EU u procesu pregovora, Bocan-Harčenko je rekao da je Brisel sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno učini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga.

– Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahtjeve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju – dodao je on.

Grenel će se sutra u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik SAD Donald Tramp imenovao je 4. oktobra američkog ambasadora u Njemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog predsjedničkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine. Grenel će novo zaduženje obavljati paralelno sa funkcijom ambasadora SAD u Njemačkoj.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime