Foto: BETA

Ministar Stefanović i novoimenovani ambasador Rusije ocenili su da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Stefanović je rekao da MUP Srbije ostvaruje “vrlo dobru saradnju” s nadležnim službama Rusije u oblasti bezbednosti, posebno s Federalnom službom obezbeđenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se ta saradnja pre svega ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a i razmeni iskustva, i izrazio uverenje da će ona biti nastavljena nesmanjenim intenzitetom.

Bocan-Harčenko je rekao da je Rusija “veoma zadovoljna” dosadašnjom saradnjom sa Srbijom u svim oblastima, posebno unutrašnjih poslova, i izrazio spremnost Moskve za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta MUP-a Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara, navodi se u saopštenju.

Stefanović je, kako se navodi, još jednom zahvalio Rusiji “na principijelnom poštovanju” teritorijalnog integriteta Srbije i “dragocenoj podršci” u sprečavanju prijema Kosova u Interpol.

Bocan-Harčenko je naveo da je Kosovo za Rusiju sastavni deo Srbije i da će Moskva nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprečavanju ulaska Kosova ne samo u Interpol, već u sve međunarodne institucije, dodaje se u saopštenju.