Foto: Tanjug / DIMITRIJE NIKOLIC

“Uvek smo prezadovoljni kada su naša saradnja i plodovi naše saradnje vidljivi kao što su danas”, rekao je Bocan-Harčenko, nakon predstavljanja novog tenka srpske armije T-72 MS, koje je Rusija donirala Srbiji.

On je rekao da je Rusija zadovoljna što se uzastopno, stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije, u svim oblastima, kao i u ovom koji se odnosi na dalje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

“Neutralni vojni status najviše je cenjen kada može sam sebe da štiti”, poručio je Bocan-Harčenko.

Kako je rekao, ovo nije kraj saradnje, već početak nove faze u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi Srbije i Rusije.

“Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja da Srbija učvršćuje suverenitet, neutralni status i nezavisnost, neotuđivi deo svakog suvereniteta što mi poštujemo”, rekao je Bocan-Harčenko.

Primetio je da je danas na prikazu u Nišu mogao da se vidi i srpski proizvod, samohodna haubica “Nora”, koja je, kako je istakao, vrhunski atriljerijski sistem, na veoma visokom tehnološkom nivou, preneo je Tanjug.

“Zadovoljni smo da Srbija, uz razvoj vojno-tehničke saradnje sa Rusijom, na najbolji mogući način razvija svoju industriju, privredu i vojno-tehničku proizvodnju”, rekao je Bocan-Harčenko.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime