Izvor: Predsedništvo Srbije

“Uoči značajnih sastanaka na visokom nivou, pojavljuju se neke provokacije, nešto skandalozno, mi smo navikli na to i bez obzira na takve provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče, odnosno tobožnje vrbovanje srpskog vojnika od ruskog vojnika, ne mogu da nanesu neku štetu našim odnosima”, rekao je Bocan-Harčenko za RTS.

Zbog snimka primopredaje novca izmedju ruskog obaveštajca i neimenovanog srpskog zvaničnika, objavljenog 17. novembra na Jutjubu, održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bocan-Harčenko se ranije danas sastao sa Vučićem, ali posle tog sastanka nije dao izjavu.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas u Moskvi da snimak na kojem se vidi kako navodno ruski agent predaje kesu srpskom oficiru predstavlja “provokaciju” uoči važnih susreta najviših zvaničnika, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izrazio uverenje da ništa ne može da naškodi odnosima Rusije i Srbije, uprkos tome što je Vučić otvorio istragu povodom špijunske afere u koju je umešan ruski obaveštajac.