Simulacije, spinovanje, obmane, konstrukcije naručene neistine, vulgarnost, neukus, primitivizam, brutalno varanje svojih gledalaca, jednom riječju promocija opšte nekulture, godinama je  karakteristika bijeljinske BN televizije.

Sociolozi kulture već godinama ukazuju da su posledice  djelovanja BN televizije, tačnije njihovo navlačenje gledalaca na neukus i primitivizam, katastrofalne po opštu kulturu građana, posebno mlade generacije, ne samo u Republici Srpskoj već i šire dokle seže ovaj talas primitivizma.

BN televizija, koja je za mnoge najveća sramota ovoga grada,  već godinama  urušava bilo kakav sistem vrijednosti nudeći miks  estrade i političke estrade a kako kažu mnogi , nanijela je više štete našem društvu nego sve nepogode koje su nas snašle svih ovih godina.

Posebno su poznati po tome što bacaju u blato sve što je vrijedno samo ako to neko dobro sponzoriše i ako ne odgovara svetonazoru  njenog gazde Trišketa koji je svoju karijeru medijskog magnata započeo kao čoban. A sponzorisano je i te kako od onih koji bi da zatru našu kulturu, identitet, da nas pretvore u konzumente subkulture, primitivizma i neukusa od čega BN televizija, odnosno njen gazda, i te kako dobro živi.

Nama nudi medijsko smeće a za taj prljavi posao protiv svog naroda bogato je sponzorisan i danas je vlasnik nekretnina u SAD, Beogradu, Bijeljini i ko zna gdje još. A da bi sve to dobilo navodnu patriotsku formu sav neukus i pritivizam, tačnije nekulturu, umotao je u oblandu domaćeg folklora, narodnih običaja i nošnji, kako bi se stekao dojam da njeguje tradiciju našeg naroda. Sve to naravno služi samo da bi se narod navukao na neukus i primitivizam i da bi mu se prodavale priče koje su skrojili svjetski mešetari.

A svjetski mešetari i njihove domaće sluge, koji su preuzeli ulogu glavnih BN-ovih suflera, upravo su inspirisali neke novinare, zarobljenike primitivizma, da objave neistine o našem i svetskom slavnom filmskom reditelju Emiru Kusturici koja im je česta tema jel ne da primitivizmu pravo građanstva na ovim prostorima, nudeći nam u svojoj produkciji, kroz razne događaje, prave vrijednosti.

Ovog posvećenog čuvara naše kulture i identiteta staviili su na stub srama iznoseći brutalnu konstrukciju, odnosno neistinu, kako je navodno Kusturica za velike pare(milione) sredjivao Miloradu Dodiku  sastanke i fotografisanje sa Putinom u Kremlju.

Napadi tih opskurnih samozvanih novinarčića koje često preuzima bijeljinska fabrika laži i primitivizma na Emira Kusturicu,  upravo su zbog straha da bi kultura u potpunosti mogla prevladati  našim prostorima čime bi BN bio u potpunosti ugrožen a njen gazda dekintiran.

Zato se u više navrata i našao  na tapetu BN televizije slavni Kusturica, koji ruča sa Putinom, večera sa Mihalkovim, nazadravlja sa Džoni Depom a za života Gabrijla Garsije Markesa , ćaskao prijateljski i sa njim.

Tako je bilo i pre dva dana kada su BN-ovi majstori primitivizma prenijeli lažnu vijest kako je Kustrica uzimao milione od Dodika a sve zbog navodno Putina.

Kada je advokat Emira Kusturice zatražio od BN televizije da objavi demantij na prenesenu lažnu vijest, oni su je po svom starom običaju jednim dijelom objavili opet na kraju tog demantija. Primitivni mangupi ubacili su ključne rečenice koje advokat upravo demantuje. To je poseban specijalitet BN-ove novinarske škole.

Na kraju zašto je opasan primitivizam i prostakluci koje proizvodi BN televizija.

Zato što žele da ponize ono što je najvrijednije u našem narodu, i na polju kulture, i politike, obrazovanja itd…

To je kancer našeg društva na koga svakodnevno treba ukazivati, da se jednoga jutra ne bi svi probudili u medijskom smeću medijskog tajkuna Vlade Trišića i njegove fabrike laži i prostakluka.

2 KOMENTARI

  1. Nije bas sve kako je napisano ali u vecini slucajeva je istina.BNTV nikada nije bila gora nego u poslednju godinu ili dvije.Prije sam uvijek gledao Dnevnik na BNTV ali u poslednju godinu rijetko pogotovu kada prenose o Davoru i okupljanju.O svim drugim vaznim temama minut ili dva, a o okupljanju zbog smrti Davida minimum pet , a ponekada i preko dvadeset minuta.Pisao sam u BNTV i jasno sam im rekao da su se pokvarili i iznose razne neistine i lazi i da zbog toga gube na gledanosti, ali do danas nisam dobio odgovor. Toliko mrze gospodina Dodika na zvanicnoj stranici BNTV da je on tema 80%,a sve ostalo 20%.Pisu o njemu i sto jeste i sto nije,ali ga u vecini slucajeva prikazuju kao loseg covjeka.Mada zivim u Bijeljini ja bih rado zabranio sirenje neistine i lazne informacije ili na kraju slucaja kompletan rad BNTV, ali nemam tu mogucnost.

  2. Niko pametan i ne gleda fabriku lazi zvanu BN TV. BN je na nivou farme i Ekrema Jevrica. Mora da ih neko dobro finansijski podrzava jer lazi koje plasiraju imaju za cilj destabilizaciju institucija RS.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime