Bjelica je ukazao da Srpska demokratska stranka nije zadovoljna ostvarenim rezultatom na posljednjim Opštim izborima. Podsjetio je da su izborni proces obilježile “neregularnosti, raspolaganje vladajućih državnim resursima, nenaklonost medija prema ovoj političkoj stranci”. Sve je to prema njemu uticalo na izborni rezultat Srpske demorkatske stranke.

Objasnio je koji su to stavovi Regionalnog odbora Srpske demokratske stranke kojem on pripada, Sarajevsko-romanijske regije.

“Naši stavovi su da se vodi računa o Republici Srpskoj i poštovanju Dejtona, pozicioniranju Srpske demokratske stranke i očuvanju jedinstva unutar nje, te da se razgovara sa svim političkim strankama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini”, rekao je Bjelica za N1.

Ocijenio je da postoji jedinstvo u ovoj političkoj stranci i da se mora uvažiti uspjeh Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Prema njegovim riječima, Milorad Dodik nije pozvao druge političke stranke u Republici Srpskoj na koaliciju, već na saradnju. Zatim je dodao:

“Kada se objave konačni rezultati izbora, očekujemo pozive Željke Cvijanović i Milorada Dodika za razgovore”.

Negira da je na subotnjoj višesatnoj sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke izjašnjavano ko je za i protiv koalicije. Kako je kazao, interes načelnika i gradonačelnika Srpske demokratske stranke je da imaju dobre odnose s višim nivoima vlasti.

“Nama kao načenicima i gradonačelnicima je neophodna saradnja s višim nivoima vlasti. Zato moramo učiniti sve da se razgovora s drugim strankama. Zato sam za saradnju s njima, pa i sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata”, kazao je.

U konačnici, Bjelica je za N1 naglasio da se mora cijeniti uspjeh Srpske demokratske stranke u Bijeljini i Doboju, te da se samim tim moraju poštovati njihovi stavovi o formiranju vlasti.

Podsjećamo, u subotu je održana cjelodnevna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke u Banjaluci, nakon koje je stranački predsjednik, Vukota Govedarica, obznanio da na njoj nije razgovarano o koaliranju sa strankom Milorada Dodika odnosno da uopšte nisu dobili zvaničnu ponudu za koaliranje.