Foto: RTRS

Njegov pokret Poligraf, koji je osnovao poslije izlaska iz PDP-a, prerašće u istoimenu političku partiju na osnivačkoj konvenciji u Banskom dvoru, koja je zakazana za sutra.

Prema tvrdnjama bliskih Talićevih saradnika, on od napuštanja partije vrijedno radi na terenu, u pokušaju da pridobije što veći broj pristalica, tražeći uporošte mahom u razočaranim članovima PDP-a.

– Ne treba zanemariti da je Talić sa sobom povukao značajan broj PDP-ovaca u Banjaluci, što, donekle, i objašnjava što novi predsjednik odbora i njegov “nasljednik” Draško Stanivuković već pola godine ne uspijeva da sazove sjednicu Gradskog odbora PDP-a, što se Taliću nikada nije desilo – napominju izvori portala banjalukalive.net.

Kako se tvrdi, Talić će sa sobom “povući” značajan broj i aktuelnih članova Gradskog odbora PDP-a, čime bi mogao zadati dodatni udarac dojučerašnjim partijskim kolegama, koji su, po posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, pali na rekordno nizak rejting u Banjaluci od 8,2 odsto.

Za sada, nova stranka će u banjalučkoj skupštini imati dva odbornika – Talića i Tatjanu Čičić Odžaković, koja je zajedno sa njim napustila PDP. S druge strane, PDP ostaje usamljen u gradskoj skupštini sa svega jednim odbornikom. Pored toga, Talić je proljetos od PDP-a uspio da “preotme” i Zorana Anđušića, odbornika u Skupštini grada Trebinja, koji već radi na formiranju trebinjskog odbora nove partije. Time je PDP u Trebinju sa šest odbornika, koliko je imao poslije posljednjih lokalnih izbora, spao na svega dva odbornika, pošto su u međuvremenu još trojica njih promjenili stranačke dresove.