Biković za Tanjug kaže da je za njega današnji događaj lično dirljiv jer je, kako navodi, Karađorđeva zvijezda nasljeđe i simbol nečega što je staro više od 800 godina i jednog pogleda na svijet.

– Karađorđeva zvijezda baštini kosovsku tradiciju, a na Vidovdan se desila Kosovska bitka i onda bismo mogli da kažemo da je Vidovdan praznik jednog pogleda na svijet, koji je pomiješan i sveobuhvatan – navodi Biković.

Dodajući da bi Vidovdan neki nazvali kontraverznim praznikom, Biković kaže da bi to učinili oni koji ga ne shvataju pravilno.

– Ako ga shvatite pravilno, on ima pomiješana osejćanja tuge i radosti, žrtve i pobjede i baš zato što je tako sveobuhvatan, kao i sam život, on jeste jedan od najboljih praznika života – rekao je poznati glumac.

Kada bi Vidovdan posmatrao kroz simbole, za Bikovića on bi imao simbol mača, ali onog mača koji je donesen sa neba na zemlju, ne zato da bi donio razdor, već da bi rasjekao granicu između onoga što je važno i onoga što nije važno.

– Taj mač bi napravio granicu između onoga što je ljudski, duhovno, od onoga što je privremeno, ovozemaljsko i onoga što može čovjeka na neki način da obmane. Mene Vidovdan tome uči – poručio je Biković.