Јović je nedavno protiv Fortune Diseldorf (7:1) postigao pet golova, čime je postao prvi srpski fudbaler koji je potpisao het-trik u Bundeslii, ali i najmlađi igrač s pet pogodaka na jednom meču liga petice. Takođe, on je prvi igrač u povijesti istoriji Ajntrahta, koji je pet puta tresao mrežu rivala na jednoj utakmici.

Sada je aktuelan transfer u Bajern za 40 miliona evra. Trener Bajerna Hrvat Niko Kovač ga je vodio u Ajntrahtu, i želi ga pošto poto vidjeti i na “Alijac areni”. Možda tako spasi i svoju glavu, koju traže mnogi u Bavarskoj.

Međutim, mladom Јoviću nije uvijek bilo lako. Rođen je u selu Batara nedaleko od Bijeljine…

“I danas imam Pasat karavan, kojim sam Luku šest godina vozio u Beograd na treninge i utakmice. Taj automobil me nikada nije ostavio na putu. Ma, kad se samo sjetim – priča njegov otac Milan i nastavlja u jednom dahu:

“Spavali smo u tom Pasatu. Oborim zadnje sjedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, jer smo iz Batara morali da krenemo ranije. Sjećam se da je jedan vikend igrao dvije utakmice, prvu u subotu po podne, a drugu u nedjelju rano ujutro. Nije nam se isplatilo da se vraćamo preko Drine. Dotjerao sam automobil ispred južne tribine i tu smo proveli noć. Palio sam ga često da se Luka ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide što se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima… Svi su se čudili”, otkrio je Milan Јović.

Njegov sin je 2014. godine dobio priliku u Crvenoj zvezdi, za koju je do 2016. postigao 12 golova u 42 utakmice. Uslijedio je transfer u Benfiku, gdje se nije naigrao, a punu afirmaciju doživio je u Frankfurtu. Za Ajntraht je do sada u 30 mečeva pogađao čak 15 puta. Karijera kojlja svakim danom ide ka visinama, a sada se Bajern pita….