S druge strane, aktuelna vladajuća garnitura vjeruje da u Bijeljini, još uvijek, prekompoziciju vlasti može uraditi samo gradonačelnik Mićić.

Vladajuća garnitura koja vrši vlast u Bijeljini nema podršku njenih građana , što su pokazali i posljednji izbori, kažu u SNSD-u i ističu da razgovaraju sa svima oko formiranja nove većine.

– Gradonačelnik i ekipa oko njega godinama najavljuju izmještanje autobuske stanice, izgradnju sportske dvorane i druge projekte. Konkretan primjer – prije osam mjeseci smo dobili sredstva od Vlade Srbije za izgradnju sportske sale u Patkovači, a mi nismo uradili poslije osam mjeseci ni projekat. Mislim da je konačno došlo vrijeme da počnemo da radimo neke stvari, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik SNSD Bijeljina.

Bivši članovi DNS-a u Bijeljini, a posljednjih dana članovi DEMOS-a, nemaju stav oko nove skupštinske većine dok ne bude nešto konkretno. Bijeljinski socijalisti kategorični – Semberiji je potrebna nova vlast.

– Treba da dođe do promjene skupštinske većine iz prostog razloga da se sinhronizuju republička i lokalna vlast jer ovdje vladaju veliki problemi u gradskoj skupštini, istakao je Nedeljko Јović, predsjednik SP Bijeljina.

Za Slavišu Markovića predsjednika bijeljinskog PDP-a formiranje nove skupštinske većine, predvođene SNSD-om, su ”čaršijske priče”. Za njega je aktuelni gradonačelnik Bijeljine jedini koji ima snagu za prekompoziciju vlasti.

– Mićić je taj koji može formirati novu skupštinsku većinu, ali na tu temu nikad nije bilo razgovora, dodao je Slaviša Marković, predsjednik PDP Bijeljina.

U SNSD-u nisu isključivi o poziciji gradonačelnika Mićića, ne bi ga apriori smjenjivali po preuzimanju vlasti u skupštinskim klupama.

– Ako je gradonačelnik kooperativan, ne isključujemo mogućnost da i dio SDS-a bude u toj novoj skupštinskoj većini. Mi nismo daleko od skupštinske većine, ali ja ne želim da ona broji 16, ili 17 ruku , nego da ona bude stabilna, zaključio je Ćorić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nije htio komentarisati najave formiranje nove skupštinske većine.