Branislav Šušljak, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, upitao je Pernara na tribinu u Bijeljini kako je mogao reći za Republiku Srpsku da je nastala na nestanku Hrvata i znači li to da je i Hrvatska genocidna država, što je Pernar pokušao da ignoriše i promijeni temu razgovora.

– Јa ću vas pitati zašto stotine hiljada Srba prognano sa područja Hrvatske? Spominjete Radovana Karadžića i Ratka Mladića, da li ste spomenuli Franju Tuđmana? To niste spomenuli – rekao je Šušljak i dodao – kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna tvorevina i otišao u Zagreb ili Split noć bi ga pojela.

On je pozvao na napuštanje Pernarovog predavanja.

– Nema smisla da na taj način vi komentarišete da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ne ulazim u to kako ste vi komentarisali HDZ. Evo ja odlazim i pozivam sve Srbe da napuste predavanje – nakon čega se veći broj prisutnih zaputio ka izlazu.

Poznata je i podrška Pernaru koja stiže iz Republike Srpske, a dolazi od PDP-ovog političara Draška Stanivukovića, kao i Stefana Blagića iz Restarta.

Nakon njegovih izjava, reagovao je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica, koji je otvoreno pitao Stanivukovića da li se i on zalaže za ukidanje Republike Srpske.