Foto: RTRS

Višković je izjavio da se to odnosi na preduzeća u kojima su gubici posljedica rada menadžmenta ili čovjeka koji upravlja.

“Gdje god ocijenimo da je ljudski faktor, taj ne može zadržati fotelju bez obzira iz koje partije dolazi. Kao što ste vidjeli u preduzeću `Šume Republike Srpske`, imali smo smjene, biće ih i dalje. Nismo štedili ni ljude iz SNSD-a, ni ljude iz koalicije”, rekao je Višković novinarima u Dobrunu.

On je objasnio da mora doći drugi ako neko ne ispunjava ono što je zacrtano od Vlade Republike Srpske i javnog preduzeća.

Višković je dodao da trenutno ne postoji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i da još nije usvojen taj njihov izvještaj, jer se čeka formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, kao i Savjet ministara da bi se kr, kako bi se uopšte krenulo u pregovore sa MMF-om i Svjetskom bankom.

Premijer Višković je rekao da je njegov zahtjev da se prvo rješavaju problemi u zdravstvu Republike Srpske, a drugi u javnim preduzećima, te podsjetio na nedavni sastanak sa rezidentnim predstavnikom MMF-a za BiH.

“Oni su se saglasili sa mnom. Čak sam rekao, ako budemo čekali još neodređeno vrijeme na formiranje Vlade FBiH i Savjeta ministara, možemo li mi krenuti kao Republika Srpska u aranžman sa MMF-om i da mi naše probleme riješavamo i da ne čekamo druge. NJihov odgovor je bio da se nadaju da će se brzo formirati i druga dva nivoa vlasti”, naveo je Višković.