Zaposleni u BIA (ime poznato redakciji) potpuno je zgrožen ovakvom porukom u kojoj traže od radnika da odustanu od svojih 100 evra. 

– Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da se nisu, niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvi smo kada je teško. To smo i ranije radili, i time se danas ponosimo. Sada bi to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od iznosa o kome je bilo reči. Taj će iznos nesumnjivo otići tamo gde je najpotrebniji i onima kojima je najpotrebniji. Odricanjem od tog iznosa pomoćićemo da tako i bude – stoji u poruci.

Na kraju poruke stoji da ukoliko rukovodioci žele da budu učesnici u “časnom, humanom i patriotskom činu” razgovaraju sa svojim zaposlenima.

Još jednom se od građana Srbije, bez obzira na mesto zaposlenja, na indirektan način traži da odustanu od svog novca, koji ko zna gde će otići – u predizbornu kampanju ili u džepove visoko ili nisko rangiranih političara, kao da ih država nije dovoljno ponizila time što putem telefona ili mejla moraju da se prijave za milostinju. A zarad čega – patriozitma, naravno!