Bevanda je za “Večernji list” izdanje za BiH rekao da je za ponedjeljak, 11. mart, zakazana sjednica Savjeta ministara i da je “koordinator poslao urgenciju za uvrštavanje ove tačke na dnevni red”.

On je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Savjeta ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se desi čudo.

“Hoće li se naći neki zaobilazni put, stvarno ne znam”, kaže Bevanda.

Komentarišući spekulacije da ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš može godišnji nacionalni program odnijeti u Brisel, jer je sve riješeno na tehničkom nivou, Bevanda kaže da bi to prepustio novom sazivu Savjeta ministara.

“Vidjećemo ko će biti novi ministar odbrane. Baš bih volio vidjeti hoće li ga taj ministar tako jednostavno donijeti. Nije to pitanje baš tako za igranje”, poručio je Bevanda.

Na zahtjev srpskih ministara sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu početkom februara skinuta je tačka dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period od 2018. do 2019. godine, a prethodno je skinuta sa dnevnog reda u januaru.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. decembar prošle godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime