– Takvi primjeri saradnje su rijetki i ponosan sam na ovu saradnju, na sve načelnike opština i na terensku kancelariju OEBS-a u Tuzli – naveo je Berton nakon sastanka u Ugljeviku sa načelnikom opštine Vasilijem Perićem.

Perić je zahvalio OEBS-u na podršci koju pruža ovoj opštini i najavio jačanje započete saradnje sa susjednim lokalnim zajednicama sa ciljem da se građanima stvore kvalitetniji uslovi života.

Sastanku u Ugljeviku prisustvovali su načelnik Lopara Rado Savić, kao i načelnici federalnih opština Teočak Tajib Muminović i Sapne Zadin Mahmutović, koji su uz podršku OEBS-a, zajedno sa opštinom Čelić, ranije potpisali pismo namjere o zajedničkoj promociji planine Majevice i saradnji na unapređenju turističkih potencijala.

Savić je rekao novinarima da je Majevica brend i da to treba iskoristiti.

– Imamo priliku da napravimo projekte koji mogu da privuku ljude sa drugih prostora u naš kraj. Od toga mogu da imaju koristi i svi koji žive na Majevici, kao i opštine koje gravitiraju ovom području – naveo je Savć.

U okviru ove saradnje danas je održana rekreativna biciklistička trka “Via Majevica” koja je okupila 50 učesnika, a na cilju ispred Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku pozdravili su ih Berton i načelnici opština.