Foto: BETA

Predsjednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić izvinio se građanima zbog svih problema, ali je rekao da su oni izazvani neradom gradskih i republičkih organa. Ukoliko se desi da dogovori ne budu poštovani, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava, poručio je Bjelić.

Predstavnici taksi udruženja koji su danima protestovali u Beogradu sastali su se sa Vučićem.

Bjelić je rekao da je konstatovano gdje su problemi unutar rada državnih organa i da je dogovoreno da se iz dana u dan prati da li će država striktno primjenjivati propise o nelegalnom prevozu putnika.

– Ukoliko se desi da to što smo se dogovorili ne bude poštovano, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava – rekao je Bjelić.

Istakao je da su predsejdnik Srbije i predstavnici taksi udruženja pokazali veliko razumijevanje za građane.

Kaže da je protest bio iznuđen potez i da taksisti više neće upirati prstom u bilo koga ko nije radio svoj posao. Dodao je da je danas novi početak i da će se pratiti sprovođenje zakona.

Bjelić je dodao da su čuli da je već oduzeto jedno vozilo i prije dogovora. Apelovao je na sve koji obavljaju prevoz putnika, a to ne čine u skladu sa zakonom, da je bolje da ne prave nikakve probleme.

Pojasnio je da će protest prestati kada se predstavnici taksista budu obratili kolegama i objasnili im o čemu se razgovaralo.

Napomenuo je da je važno i da se mijenja slika o taksistima, da će početi kupovina novih vozila kao i davanje određenih pogodnosti koje će se odnositi na prevoz trudnica.