Foto: RTRS

– Uzalud je Crkva poštovala propisane mjere i dobijala priznanja i zahvalnost od medicinske struke. Najprije je mitropolit Amfilohije saslušan u policiji zato što je držao opelo Momčilu Krivokapiću, svom najistaknutijem svešteniku, stubu Srpske crkve u Boki Kotorskoj.

Drugi put je počinio isti zločin sahranjujući najpoštovanijeg istoričara Vladimira Јovićevića, koji je bio i član Eparhijskog savjeta Mitropolije. Јuče je uhapšen episkop Јoanikije i svi sveštenici Sabornog hrama u Nikšiću, zato što su proslavljali Svetog Vasilija Ostroškog, na njegov dan, u Ostrogu i u njegovom hramu – navodi Bećković.

On kaže da su klirici u Nikšiću uhapšeni i osuđeni po mraku, u jedinom sudu na svijetu koji radi noću.

– Tim bezakonjem neće nauditi ni vladici Јoanikiju, ukrasu Srpske crkve, ni njegovim sveštenicima, već će ih ukrasiti novim trnovim vijencima na crnogorskoj Golgoti. Ovim hapšenjem režim neće nauditi ni sebi, jer se zemlja pod njima odavno provalila.

Na referendumu se nije glasalo za obnovu crnogorske države, jer je Crna Gora država već bila. Glasalo se i izglasalo protiv Srbije. Borba protiv nje traje, a najveći neprijatelji su Srbi u Crnoj Gori i njihova crkva, jedina institucija koju imaju – poručuje Bećković.