Bećković ne prihvata tezu da je ovim potezom politika ponovo umiješala prste u sport.

– Naprotiv, mislim da ni po čemu nisu umiješali politiku u sport, ovim su razdvojili te dvije stvari – rekao je Bećković za beogradski Alo.

On smatra da su sada već bivši selektor Ljubiša Tumbaković i igrači “Crvene zvezde” Filip Stojković i Mirko Ivanić, bezuslovnim odbijanjem da zaigraju na utakmici, na neki način spasili čast te reprezentacije.

– Svjesno su ušli u rizik da više nikad ne budu dio reprezentacije Crne Gore i utoliko je njihov gest ljepši i značajniji – ističe Bećković.

Srpski akademik koji pomno prati sportska dešavanja, prokomentarisao je i stavove pojedinih crnogorskih medija da tamošnja reprezentacija više nikad ne bi trebalo da bude sastavljena od igrača “sa strane”.

– Zašto bi zvali igrače iz Srbije? Evo mogu da zovu igrače sa /samoproglašenog/ Kosova. Samo, i to je Srbija – zaključio je Bećković.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smijenio je selektora Ljubišu Tumbakovića, nakon što je odbio da vodi ekipu na kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo protiv selekcije samoproglašenog Kosova.

Meč protiv samoproglašenog Kosova odbili su da igraju i reprezentativci Crne Gore Mirko Ivanić i Filip Stojković, koji igraju za “Crvenu zvezdu”.