Bolivarova je navela da 89 osoba privedeno.

Iz opozicionih redova tvrde da su protesti juče održani širom Venecuele.

Ministar odbrane Vladimir Padrino napisao je na Tviteru da je u sukobima povrijeđeno najmanje osam pripadnika snaga za provođenje zakona.

– Osmorica vojnika ranjena su iz vatrenog oružja dok su ispunjavali svoje ustavne dužnosti i suočili se sa nasiljem pristalica državnog udara. Koliko će još trajati ovo bezakonje? – napisao je Padrino.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je ranije da su povrijeđena petorica vojnika i da su dvojica u kritičnom stanju.

Policija Venecuele je sinoć na učesnike protesta opozicije u Karakasu ispalila suzavac, dok su demonstranti bacali molotovljeve koktele.

Samoproglašeni predsjednik i lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido poručio je juče svojim pristalicama tokom protesta u Karakasu da su demonstracije nepovratan proces i da će se nastaviti svakoga dana dok se ne dostigne sloboda.

– Na pravom smo putu, nema povratka – rekao je Gvaido.

On je najavio da će od danas početi serija štrajkova koja bi na kraju dovela do generalnog štrajka, navodi Bi-Bi-Si.

– Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo – poručio je on okupljenima.

Istovremeno, u Karkasu su organizovane provladine demonstracije, za koje predsjednik Nikolas Maduro kaže da su organizovane povodom proslave Međunarodnog dana rada, 1. maja.

Maduro je ranije u televizijskom obraćanju opisao Gvaidove pristalice kao “malu grupu” čiji plan je propao, dok je lider opozcije ponovio pozive građanima Venecuele da izađu na ulice kako bi dovršili ono što je on nazvao “posljednjom fazom” njegovih napora da svrgne Madura.

U sukobima opozicije i policije u utorak je, prema navodima nadležnih u zdravstvu, povrijeđeno 69 ljudi, od kojih je dvoje zadobilo prostrelne rane, prenio je Bi-Bi-Si, dok je Rojters javio da je u sukobima ranjeno 100 ljudi. Bi-Bi-Si javlja i da je u sukobima na ulici poginula jedna žena.