screenshot

Povodom obeležavanja tri godine od smrti poznatog glumca, magazin “Bazar”, kompanija “Borba” i zamenik graodnačelnika Beograda Goran Vesić pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u Beogradu dobije naziv po Živojinoviću.

Vesić je u inicijativi naveo da je Živojinović “glumačka legenda” i da je svojim nemerljivim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

Komisija je usvoijila i inicijativu Radio-televizije Srbije za postavljanje skulpture televizijskog voditelja, novinara i urednika Miloja Miće Orlovića, sa idejom da to bude ispred zgrade RTS u Takovskoj. Skulptura bi bila autorsko delo vajara Nebojše Savovića Nesa.

Na sednici je usvojena i inicijativa koju je Vesić podneo u svojstvu građanina da se podigne spomenik despotu Stefanu Lazareviću na prostoru između Gundulićevog venca, Drinčićeve i Palmotićeve ulice.

Komisija je usvojila i predloge odluka za imenovanje 3.009 neimenovanih ulica u okviru projekta ažuriranja adresnog registra, i to na području Čukarice, Rakovice, Novog Beograda, Lazarevca, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca i Sopota. U saopštenju se dodaje da su do sada dodeljeni nazivi za 1.897 neimenovanih ulica.