Foto: facebook.com

Barudžija smatra da bi Gradski odbor PDP-a morao da se distancira i izvini zbog ovog postupka zbog sopstvenog digniteta.

– PDP i Stanivuković lično moraju jasno i glasno da kažu da li ih je sramota zbog Begićeve sramote kojom je uvrijedio sve Banjalučane, kakve god one političke orijentacije bili. Ovdje nema prostora za izvrdavanje i samo su dva moguća odgovora – da li Stanivuković podržava skrnavljenje spomenika ili osuđuje Begićevo ponašanje – rekao je Barudžija Srni.

On je naveo da će PDP, ukoliko izostane izvinjenje, poslati jasnu poruku da je jedini smisao njihovog političkog djelovanja smišljanje rijaliti skečeva, a ne nuđenje konkretnih političkih rješenja.

– Ako im je rijaliti svrha sam po sebi, onda svog mladog glumca Begića slobodno mogu poslati u “Parove” pa neka tamo zabavlja javnost, zajedno sa Zmajem od Šipova i sličnim likovima – istakao je Barudžija.

Prema njegovim riječima, skrnavljenje spomenika na Trgu Krajine predstavlja još jedan pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena pod izgovorom borbe za ljudska prava.

– Sve u svemu, ovo je već viđeno, ali i neuspješno, pošto je javnost, sudeći prema reakcijama, prozrela ovakve pokušaje manipulacije – rekao je Barudžija.

Predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić postavio je znak zabrane prolaska za pješake na “Krivi sat” na Trgu Krajine, spomen-obilježje koje podsjeća na razorni zemljotres koji je pogodio Banjaluku 1969. godine.