Obilježavanju Dana grada prisustvovaće delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje će rukovodstvo grada upriličiti svečani prijem,najavljeno je iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi gradonačelnici Banjaluke i Kumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisaće sporazuma o bratimljenju dva grada.

U okviru saradnje među gradovima, gradonačelnici Banjaluke i Trebinja Igor Radojičić i Mirko Ćurić otvorili su danas “Hercegovačku kuću”, prodajni objekat u Ulici Braće Mažar i majke Marije broj devet, u kojoj će Banjalučani moći da kupe autohtone hercegovačke proizvode.

Radojičić će ugostiti i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, a u Banskom dvoru prisustvovaće otvaranju izložbe arhivskih dokumenata “Banjaluka centar Vrbaske banovine”.

Centralni događaj proslave Dana grada – svečana akademija biće održana u 19.00 časova u Banskom dvoru, a na njoj će biti uručene aprilske nagrade. Ove godine najveća gradska priznanja dobiće Abas Arslanagić i Kolja Mićević.

Svečanu akademiju prenosimo na RTRS plus od 19 časova, a snimak na RTRS u od 22.54.

Povodom Dana grada biće položeni vijenci na više lokacija u Banjaluci.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković položiće vijence na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca, povodom Dana grada Banjaluka.