Foto: N1

U saopštenju benda Bajaga i instruktori navodi se da je odluku doneo stručni žiri, čiji su članovi, uz predsednika Radoslava Graića i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

Nakon što mu je predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS Srđan Marjanović uručio nagradu u prostorijama udruženja, Bajaga je izjavio da mu je čast što je u prilici da govori o nagradi koja nosi ime Darka Kraljića.

“Posebno mi je značajno što je priznanje esnafsko, od kompozitora. Ne znam da li postoji značajnija nagrada koju sam primio u životu”, dodao je on.

Direktor PGP RTS Vladimir Graić kazao je da je to priznanje potvrda dosadašnje Bajagićeve karijere, koja traje duže od 40 godina.

“Ona je 40 i nešto godina duga, ali ja te doživljavam kao da si na početku. Od tebe očekujemo još mnogo hitova, i da uz njih i igramo i plačemo. To smo navikli da dobijemo od tebe”, naglasio je on.

Dosadašnji dobitnici nagrade “Darko Kraljić” su Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević i Zoran Simjanović, a Bajaga je četvrti dobitnik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime