Prema pisanju portala, Pandža je tokom ispitivanja priznao da je zloupotrijebio ime Milana Tegeltije i da je novac uzeo isključivo za sebe, te da sa tim predsjednik VSTS-a nije imao nikakve veze, niti je o tome uopšte bio upoznat.

Pandža je ispričao tužiocima da u ovom događaju nije postupao kao službeno lice, te se izvinio za sve neprijatnosti koje je prouzrokovao Tegeltiji i njegovoj porodici.

Pandža je, kako saznaje “Avaz”, rekao da je ovom izjavom u Tužilaštvu BiH skinuo veliki teret sa sebe, a posebno se izvinio Tegeltiji i Vladi Jurišiću, koji se nalaze na snimku koji je objavio portal “Žurnal”.

Pandža je tužiocima dobrovoljno predao i privatni telefon.

Portal “Žurnal” objavio je tekst u kojem je naveo da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama.

Prvostepena diciplinska komisija VSTS-a BiH odbacila je 3. juna tužbu Kancelarije disciplinskog tužioca protiv Tegeltije, kao i prijedlog za njegovo privremeno udaljavanje sa ove dužnosti.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH dao je punu podršku i povjerenje predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji u daljem obavljanju njegovih dužnosti i pozvao Tužilaštvo BiH da što prije sprovede efikasnu i detaljnu provjeru svih navoda iz teksta koji je objavio magazin “Žurnal” i donese tužilačku odluku.