Najmanje 12 osoba je stradalo – 11 na licu mesta, a još jedna je preminula u bolnici kada je autobus poljskih registarskih oznaka sleteo s autoputa u Hrvatskoj. Više osoba je teško povređeno, ima i onih koje se bore za život. U hrvatskim bolnicama smeštene su 32 osobe.

Do nesreće je došlo jutros oko 5:40, na auto-putu A4 u smeru Zagreba (između mesta Jarek Bisaski i Podvorec).

„U istom trenutku po dojavi izašle su na teren sve službe. Jedanaest osoba je poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko lečenje“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave, a prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje, dodao je.

Rekao je da postoji mogućnost da je još neko zarobljen pod autobusom, ali da je autobus pregledan koliko je bilo moguće i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i spisak imena putnika. Prema informacijama koje imaju hrvatske vlasti, u autobusu su bile 43 osobe.

Na pitanje o tome koliko je bilo vozača i da li su među povređenima, rekao je: „To spada u one informacije koje se još utvrđuju“.

„Prema onome što su ljudi na terenu mogli uočiti, nije bilo dece“, kazao je Božinović.

Naveo je da među teže povređenima ima onih koji se bore za život. „Dosta je povređenih ljudi, u ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su povređeni. Nema nikoga ko je prošao bez povrede“, rekao je Božinović.

Izvor : Matija Habljak/PIXSELL

Uzroci nesreće se utvrđuju, a pretpostavlja se da je vozač zaspao za volanom, javlja Jutarnji list.