RTRS

Prema njegovim riječima, istočnu granicu Republike Srpske i BiH sa Srbijom može i treba da obezbjeđuje Granična služba koja je po zakonu i nadležna za to.

“U slučaju potrebe u taj posao može da bude uključeno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske jer ima zakonsku mogućnost i dovoljno snaga, resursa i kapaciteta za taj zadatak”, naglasio je Župljanin.

Alternativna televizija /ATV/ objavila je da Zvizdić, Mektić i Šarović ultimativno zahtijevaju od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da dopusti Federalnoj policiji da sa pripadnicima Granične policije BiH kontroliše istočnu granicu u Republici Srpskoj.

Na jučerašnjem sastanku u Sarajevu kojem su, osim predstavnika agencija za sprovođenje zakona na nivou BiH, prisustvovali Zvizdić, Mektić i Šarović, vršen je veliki pritisak na Galića da počne sa primjenom pravilnika koji je donio lično Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH kao ispomoć Graničnoj policiji BiH, ističe ATV.

Galić nije podlegao njihovom pritisku, odgovorivši da neće uraditi to što od njega traže, jer je protivustavno i protivzakonito.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime