On je naglasio da propaganda Zapada često trpi neuspjehe, prvo stoga što Rusija nije izolovana i jer 85 odsto stanovništva svijeta živi u zemljama koje se nisu okrenule protiv Rusije.

– Od Azije, Afrike, Latinske Amerike, a u drugo u samoj Evropi nisu svi protiv Rusije. Imamo primjer BiH i Srbije. Sada im je cilj da lažima pošalju poruku da se BiH okrenula protiv Rusije, ali mi dobro znamo da su međunarodni sporazumi uvijek u pisanoj formi. To što se neko pozvao na usmene dogovore, ništa ne znači – istakao je Anđelković za Srnu.

On je naglasio da, stoga, treba prihvatiti ono što je nakon sastanaka sa Mišelom rekao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i što ponavlja zvanični Beograd.

– A to je da nećemo dozvoliti bilo kakvo uvođenje sankcija protiv Rusije jer to nije naš nacionalni interes. Na radi se tu o rusofiliji nego o našem hladnom računu da je to dobro za nas – rekao je Anđelković.

Prema njegovim riječima, mnoge zemlje svijeta staju na stranu Rusije i podržavaju ograničenje američke svemoći i funkcionisanje svijeta u kojem Vašington može da radi šta hoće.

– Nesumnjivo je da je svijet mnogo dublje podijeljen. Daleko je svijet od te predstave koja se lažno stvara da postoji monolitni blok oko Zapada. To je manji dio svijeta. I Republika Srpska i Srbija imaju alternativu, što naravno ne znači da treba da srljamo u sukobe. Na nama je da gledamo da održimo balans – ocijenio je Anđelković.

Nakon što je iz Evropskog savjeta saopšteno da je većina lidera BiH prihvatila ponuđeni sporazum, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da u Briselu ništa nije potpisano.

– Nije potpisan /dokument/ i nije pravno obavezujući – rekao je Dodik i naglasio da je najvažnije to što je iz dokumenta izbačena osuda “ruske agresije na Ukrajinu”.