Foto: Medija centar Beograd

– Pretnja “republikom BiH” je pretnja srpskom narodu. Ovo je pretnja opstanku srpskog naroda u BiH, jer je jasno da srpski narod tako nešto ne bi prihvatio – izjavio je Anđelković Srni.

On je ukazao da vrh SDA čine ljudi koji su već jednom gurnuli BiH u rat i nasljednici su ratne politike.

Anđelković je objasnio da je deklaracija odraz njihovih želja i namjera unitarizacije BiH, odnosno rat bez kojeg je tako nešto nemoguće, ali je istakao i da su svjesni da to sada ne mogu da urade, jer su se promijenile geopolitičke prilike u svijetu.

Prema njegovim riječima, jasno je da SDA nameće cijelu priču da bi pažnju bošnjačke javnosti skrenuli sa svojih neuspjeha kada je riječ o ekonomiji i poboljšanju života ljudi.

– Namera je da skrenu pažnju sa toga na velike nacionalne teme, iracionalne, ali koje uspevaju da kao magnet privuku ljude. Tako da ovde se radi o prljavoj igri, koja za sada neće dati nikakve, verovatno, velike posledice, ali takvo poigravanje vatrom može da se pokaže kao opasno – smatra Anđelković.

Anđelković je rekao da je deklaracija SDA, koju je inicirao Bakir Izetbegović loša kao i Islamske deklaracije njegovog oca Alije iz 1970. godine, jer obje izazivaju sukobe, mržnju, guraju BiH u ponor, te da je između dva zla teško reći koje je gore.

– U prvom slučaju jasno je da je možda i postojala duboka vera. Ovde ne postoji vera. Ovde se radi o geopolitičkim prevarantima koji koriste te ideje da bi skrenuli pažnju građana sa svojih neuspeha – ocijenio je Anđelković.

Kongres SDA usvojio je sinoć Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom “republika BiH”, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime