Anđelković smatra da bi i opozicija Republike Srpske trebala da se pridruži tom mitingu, jer to treba da bude opštenarodni miting za odbranu Republike Srpske.

On je upozorio da Kristijan Šmit i strukture koje sa njim sarađuju pokušavaju da ucijene Republiku Srpsku i da nesumnjivo legalne izbore dovedu pod znak pitanja kako bi izvršili pritisak na vlast u Banjaluci da prihvati ono što Zapad očekuje, od odnosa prema Rusiji do imovine i svega što bi vodilo do centralizacije BiH i uvođenja u NATO.

– Niko ne bi smio da gradi svoju političku budućnost i da proba da dođe na vlast tako što ruši državu. Vjerujem da ogroman broj građana koji je opredijeljen za opoziciju isto misli dok je vrh opozicije spreman da pravi štetu i konstrukcije samo da bi se dočepali vlasti – rekao je Anđelković za Srnu.

Prema njegovim riječima, u cijeloj priči je važno pravo građana Republike Srpske da biraju sami svoju sudbinu i važno je da se izbori održavaju, a ne da stranci odlučuju.

– Milorad Dodik je pobijedio na izborima i zbog njegove pobjede se sve ovo dešava, ali je suština pravo naroda da sam bira ko će ga predstavljati. To pravo treba da podrže svi građani na opštenarodnom mitingu u Banjaluci – zaključio je Anđelković.