Dragomir Anđelković

“Ivanić bi trebalo da se zapita – zašto u Beogradu njega niko ne percipira kao štit koji brani srpske interese, već se sa zebnjom posmatra njegovo ponašanje, koje je pre u interesu Sarajeva, nego Banjaluke i Beograda”, dodao je Anđelković.

On je ocijenio da Mladen Ivanić, kao srpski predstavnik u Predsjedništvu BiH, nije adekvatno reagovao više puta kada su srpski interesi bili ugroženi ili kada je bila ne samo Republika Srpska, već i Srbija na meti.

“Naprosto, ponašao se kao deo sarajevske elite, a ne srpski predstavnik, kome je pre svega cilj da zaštiti srpske nacionalne interese. Zato deluje sada cinično kada Ivanić prebacuje nešto Beogradu i kada prebacuje Srbiji da se ona meša u poslove Republike Srpske i BiH”, rekao je Anđelković.

On je dodao da je Srbija, kao garant Dejtona, dužna da razmišlja o tome kako će se Republika Srpska što bolje zaštititi i sve što radi je u funkciji odbrane Republike, podržava kapacitet Srpske da se brani.

Prema njegovim riječima, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je do sada pokazao da je on taj koji je u stanju da brani Srpsku i njene interese”.