“Već deset godina, interne političke borbe sprečavaju građane Mostara da iskoriste svoje ustavno pravo da glasaju na izborima. Tome će doći kraj dvadesetog decembra. Zahvaljujući važnom sporazumu koji je otvorio prostor za neophodne promjene izbornog zakona, građani Mostara će konačno dobiti priliku da izaberu svoju lokalnu vlast”, naveo je Nelson.

Također, apelovao je na svakog građanina Mostara da izađe na ove izbore.

“Predugo ste čekali priliku da iskoristite ovo dragocjeno pravo koje predstavlja fundamentalnu osnovu demokratije. Iskoristite to pravo da ojačate svoju ulogu, neka se vaš glas čuje. U mojoj zemlji, na izborima prošlog mjeseca, pandemija nije spriječila građane da iskoriste svoje pravo da glasaju jer su izašli na izbore u rekordnom broju širom Sjedinjenih Država”, rekao je.

Ambasador Nelson poslao je i poruku mladima Mostara:

“Nadam se da ćete iskoristiti moć koju imate da utičete na ono što će se događati u vašem prelijepom gradu koji ima istorijsku vrijednost. Za mnoge mlade glasače u Mostaru, ovo će, vrlo vjerovatno, biti prvi put da učestvujete u lokalnim izborima. Znajte da je svaki glas bitan i da je glasanje vaš način da budućnost uzmete u svoje ruke”, istakao je ambasador SAD-a u BiH.

“Građani, svako od vas zaslužuje lidere koji su spremni raditi u vašu korist, a ne u korist ličnog bogaćenja ili uskih stranačkih interesa. Zato je toliko važno da aktivno učestvujete u biranju onih koji će vas predstavljati. Na vagi su lokalna pitanja koja se tiču direktno vas i vaših porodica”, potcrtao je.

Pozvao je građane Mostara da iskoriste svoje pravo da glasaju, a kako je istakao, Sjedinjene Države će i dalje davati podršku nastojanjima da izborni proces bude više korektan i više transparentan.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime