Posebno zanimanje izazvala je “Noćna lasta”. To je brazilski film “iz budućnosti” koji govori o borbi mještana protiv stranih plaćenika /Amerikanaca/. Film je oduševio sjajnom fotografijom i pričom.

Nakon Kena Louča i još jedne njegove crne socijalne priče, pred publikom se pojavio i Almodovar, koji u Kanu nije imao zapaženijih uzleta od čuvenog ostvarenja “Pričaj sa njom”.

Almodovar je sada publici predstavio upečatljiv film sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi. Opet su tema odrastanje, majka i niz neobičnih likova kroz koje Almodovar priča jednu vrstu autobiografije.

Prema navodima filmskih portala, Almodovar je doživio ovacije nakon projekcije novog ostvarenja.

Novi film Terensa Malika koji tretira dešavanja u Drugom svjetskom ratu “Ukradeni život” dobio je solidne ocjene, ali nije favorit kritike.

Kanska publika očekuje dugo najavljivani film Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu”, te nova ostvarenja Rumuna Kornelijua Porumboijua “Zviždači”, braće Darden “Ahmed” i Korejca Bong DŽun Hoa “Parazit”.

Festival se zatvara u subotu, 25. maja, dodjelom “Zlatne palme” i ostalih nagarada u takmičarskom i propratnim programima.