Alijev je naglasio da mu je velika čast što se Dodik odazvao pozivu za učešće na Samitu pokreta nesvrstanih, te da je njegovo prisustvo na ovom skupu od velikog značaja.

Dodik je zahvalio predsjedniku Azerbejdžana na dobrodošlici, naglasivši da je Pokret nesvrstanih od izuzetnog značaja za cijeli svijet i da je važno da se njeguju dobri odnosi država i vlada.

Samit pokreta nesvrstanih biće svečano otvoren u 10.00 časova.

Nakon otvaranja skupa i prve plenarne sjednice, u 12.30 predviđen je radni ručak za šefove delegacija, a u 14.30 počeće druga sjednica 18. Samita šefova država i vlada Pokreta nesvrstanih.

Po njenom okončanju, predviđeni su bilateralni susreti visokih zvaničnika.

Večeras u 20.00 časova predsjednik Azerbejdžana prirediće svečani prijem u čast visokih zvanica, šefova delegacija zemalja članica Pokreta nesvrstanih.

Dodik je sinoć doputovao u Baku, a na aerodromu su ga dočekali zamjenik premijera Azerbejdžana Ali Ahmed i zamjenik ministra inostranih poslova Nadir Huseinov koji su mu poželjeli dobrodošilicu.

Predstavnici Vlade Azerbejdžana istakli su da je Dodik veoma važan gost na ovogodišnjem Samitu pokreta nesvrstanih.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je predstavnicima Vlade Azerbejdžana na dočeku, kao i na dosadašnjoj saradnji i prijateljskom odnosu.