Početkom prošlog meseca predsednik Republike je izašao u javnost sa najnovijim saznanjima zvaničnog Beograda u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića. Dva meseca kasnije i 20 meseci od ubistva Ivanovića, ne čini se da ima pomaka u istragama koju paralelno vode i Beograd i Priština.

Izjave Aleksandra Vučića i izlaženje u javnost s delimičnim podacima i sumnjama o ubici i nalogodavcima ubistva Ivanovića ne ide u prilog profesionalnom vođenju istrage, kaže Aleksandar Ivanović u Danu uživo.

“Po ko zna koji put se spektakularno najavljuje da će Srbija vrlo brzo objaviti rezultate istrage i da će reci ko je ubio Olivera Ivanovića. Međutim, rezultat svega je samo medijski rat u saopštenjima između Beograda i Prištine. Onog trenutka kada je u Prištini objavljeno da je podignuta međunarodna poternica za Milanom Radoičićem, tog trenutka smo ovde u Srbiji dobili najavu da će Srbija reći ko je ubio Olivera. Moje pitanje je – zašto ćutimo ako znamo, zašto čekamo pogodan medijski trenutak”, kaže Ivanović, koji je član Socijaldemokratske stranke.

Naglašava i da pisanje tabloida o tom slučaju ne ide u prilog istrazi.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime