Ta lice se sumnjiče i za prevare, falsifikovanje isprava, zloupotrebu službenog položaja i udruživanje radi činjenja krivičnih djela, dodala je Miljanovićeva za Srnu.

Ona je navela da u ovoj policijskoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, učestvuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo prethodno je saopšteno da je u ovoj akciji pod kodnim nazivom “Kontakt” više lica jutros uhapšeno.

U saopštenju se navodi da su meta akcije osobe osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Akciju, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, sprovode pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo, a pretresi se odvijaju na više od 20 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca i drugih mjesta.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime