Foto: Index.ba

Zadatak da priču o navodnoj koruptivnosti Milana Tegeltije medijski prezentuje javnosti i javnost u BiH ubjedi u ovu obavještajnu  prevaru, kako potvrđuje izvor Infosrpske dobio je glavni medijski manipulator Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA), Avdo Avdić putem portala “Žurnal info” neslužbenog glasila ove agencije.

Inače Avdić je na stalno direktnoj liniji sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem Osmicom a u Banja Luci sa načelnikom Odjeljenja za suprostavljanje organizovanom kriminalu u centru OBA Banja Luka, Sandrom Kočićem, navode naši diplomatski izvori.

U potrazi  za nekom jakom pričom i spinom koji bi u drugi plan stavio temu godine, da ovako nemoguća državna zajednica BiH ni  osam mjeseci posle izbora nema formiran Savjet ministara, zašta su u većem dijelu Evrope shvatili da odgovornost snosi SDA i bošnjački političari,što ite kako frustrira  Bakira Izetbegovića, pojavio se slučaj “Potkivanje” gdje trebalo diskreditovati Tegeltiju a time priču o neformiranoj vlasti gurnuti pod tepih.

I krenula je priča na sva zvona sve sa igrokazom, konjem iz Banja Luke koji je došao pred OHR u Sarajevo, tražeći od visokog predstavnika da “odsječe glavu Tegeltiji” jer zaboga ne može državna zajednica BiH funkcionisati  ako se to ne uradi.

Da sa Tegeltijom ne možemo u Evropu a sa Inckom možemo potvrdili su i momci iz banjalučkog konjevodjačkog udruženja “Restart” koji za svoje pošalice dobijaju 2000 eura mjesečno od svojih stranih mentora, koji pripomažu i  Avdu Avdića i  mnoge druge, a sa idejama i Obavještajno bezbjednosnu agenciju BiH.

Neka  Tegeltija padne, onda će BiH da krene, a to što nemamo vlasti ne treba da marimo. Važno je da je Obavještajno bezbjednosna agencija tu i da nam, zahvaljujući njoj, nikad nije dosadno.