Republika Srpska je najvrednija tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata za koju je život dalo više od 23.000 pripadnika Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina.

– Iz tog razloga, Boračka organizacija i šira društvena zajednica mora da njeguje te tekovine, pogotovo mladi naraštaji – ocijenio je Parađina.

Prema njegovim riječima, jedna od najvažnijih aktivnosti rada Boračke organizacije Pale je njegovanje tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata i čuvanje sjećanja na te vrijednosti.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da je moralna obaveza sjećati se onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske, odužiti se njihovim porodicama zaposlenje, stambenim zrbinjavanjem.

– To je proces koji još nije završen – dodao je Јugović.

Јugović je napomenuo da su zadovoljni što je opština zajedno sa Vladom Republike Srpske ušla u kupovinu imovine pfabrike Famos i tako zaštitila i spomen-obilježje nekadašnjim radnicima, kao i što će pokušati da u fabričkom krugu napravi poslovnu zonu da bi se moglo zaposliti stanovništvo.

Vijence i cvijeće na spomen-obilježje radnicima Famosa u krugu fabrike položile se delegacije opštinske Boračke organizacije, predstavnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske, članovi porodica poginulih boraca, te predstavnici javnog života Pala.